Niittykummun kappeli on pieni puurakenteinen kappeli, jonka purkua seurakuntayhtymä ehdotti lautakunnalle -
Onneksi lautakunta oli sen verran valistunut, tunsi kappelin historian, se on lahjoittanut ja rakennuttanut Åkerblomin suku aikoinaan Espoon seurakunnalle - Myös omia muistoja on:
äitini Katri Mikkola piti pyhäkoulua lapsuudenkodissani Ali- Sökössä ja me matkustimme joukolla joulun aikaan linja-autolla kohti tuota ihanaa kappelia, pyhäkoulun joulujuhlaa viettämään - se oli myös lähellä mummolaani, Gräsan kartanoa, joka päästiin purkamaan.
Paikallishistorian seurakuntayhtymä tunnusti, mutta ei rakennuksen arvoa -
rakennus on myös osa miljöötä, vielä nykyään, merkki historiastamme, jota ei voi kieltää -
Hannah Arendt korostaa kirjassaan Vita Activa, että julkisen merkitys kulkee juuri rakennushistoriamme kautta - kaikki, pienetkin miljööt rakennuksineen, aitoineen ja istutuksineen kantavat mukanaan ihmiskunnan historiaa - puiden ikääntyessä havaitsemme silmäimme eessä, että aika on kulkenut - ja kulkee -
Luulisi kirkon ihmisten pitävän näitä näkemyksiä itsestään selvinä.
Kokouksessa korostin samoin kuin eilisen Espoonlahden seurakuntaneuvoston kokouksen kannanotossa tulevaan talousarvioon, myös esteettömyyden merkitystä, kun kunnostetaan vanhoja kiinteistöjä: vaikka määräykset eivät ole yhtä tiukat kuin uuden rakentamisessa, olemme sitoutuneet esteettömyydestä huolehtimiseen.
Olen koulutukseltani valtiotieteilijä, maisteriksi promovoitu 1986. Sosiaalipsykologia oli ensimmäinen pääaine, mutta siirryin sitten lukemaan kaupunkisosiologiaa ja tein pro gradun 1981 ”Kivenlahti asuinympäristönä asukkaiden näkökulmasta.” , promootio maisteriksi v.1986. Vihreisiin v.1985. Viiden kauden yhtämittainen jäsenyys kaupunginvaltuustossa. Valtuuston pj.2003. Kansalaisyhteiskunnan jäsenyyksiä: Rauhanjärjestö WILPF ja Attac, hallituksissa pitkään ja nyt v.2025.
keskiviikko 3. marraskuuta 2010
Rakennuslautakunta päätti, että Olarissa sijaitsevaa Niittykummun kappelia ei pureta!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti